GAMMELGÅRDIN TARINA

GAMMELGÅRDIN TARiNA

VANHA VAIVAISTALO, KUNNALLISKOTI JA VANHAINKOTI

Nauvossa sijaitseva, 1900-luvun alkupuolella valmistunut Gammelgårdin tila on toiminut aiemmin vaivaistalona, kunnalliskotina ja vanhainkotina.
Paikka oli alunperin Grannas-niminen maatila, jonka kunta osti 1890-luvulla. Sinne perustettiin vaivaistentalo, ”fatigårdn”. Vuonna 1911 se tuhoutui lähes kokonaan tulipalossa, ja toimintaan tuli tauko, jolloin vaivaiset sijoitettiin eri maatiloille. Pienet saaristokunnat Nauvo, Korppoo, Houtskari ja Iniö perustivat paikalle yhteisen hoitolaitoksen. Tämä toimi Gammelgårdin nykyisessä päärakennuksessa aina 90-luvun alkuun asti.

Tämän jälkeen paikan osti pariskunta, joka kehitti siitä B&B-majatalon sekä kurssi- ja leirikeskuksen. Sukupolvenvaihdos ei kuitenkaan mennyt ihan nappiin, ja paikka ehti olla tyhjänä useita vuosia ennen kuin me aloimme laittaa paikkoja kuntoon.

GAMMELGÅRD TÄNÄÄN

UUDELLEEN AVATTIIN KESÄKUUSSA 2021

Historiallinen Gammelgård on avannut ovensa uudelleen kesällä 2021 laajojen remonttien ja kunnostusten jälkeen. Toiminnan takana häärää mahdollistajana Lassi Määttä, visionäärinä Arttu Määttä sekä tunnelman luojana Veera Sulosaari.

Me Gammelgårdissa haluamme tarjota idyllistä maalaistunnelmaa historiallisessa ympäristössä. Majoituskapasiteetti ja tilat riittävät isompiinkin juhliin, ja rento meininki ja aktiviteetit pitävät huolen viihtymisestä!

Vanha tunnelmallinen kartano tiluksineen tarjoaa majoitusta, artesaanipizzerian, aktiviteetteja padelista biljardiin sekä upean juhlatilan navetan ylisellä.

DSC_0067 (1)